Ajankohtaista Foorumit Musiikki Raappana – Ennen aamunkoittoo

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 2 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #30151

  Nimetön

  Uusi albumi tänään kaupoissa!

  Raappis_levynkansi_screenshot.png

  Reggaeartisti Raappana julkaisee neljännen studioalbuminsa, nimeltään “Ennen aamunkoittoo” perjantaina 9.10. Artistin tuleva levy eroaa edellisistä sikäli, että sen tekemiseen ja valmisteluun käytettiin poikkeuksellisen paljon aikaa ja vaivaa reggaen syntysaarella Jamaikalla. Yhdentoista kappaleen kokonaisuus sisältää sekä perinteisempiä, livebändin rytmittämiä raitoja että modernimpaa dancehall-soundia. Punaisena lankana toimii vahvasti Raappanan tekstien leikkisyys ja elämänilo, johon on tullut entistä kypsempiä sävyjä.

  Albumi sai alkunsa 2013 elokuussa Jamaikan itsenäisyyspäivänä katubileissä A&R Kari Hynnisen ja tuottaja Bommitommin keskustelusta musiikinteosta Jamaikalla. Homma ei jäänyt ajatuksen tasolle vaan työryhmä kävi heti tuumasta toimeen; Bommitommi, Raappana sekä kuvaaja/kitaristi Mikko Rossi matkustivat Jamaikalle alkuvuodesta 2014 aloittaakseen levynteon. Kuukauden sessiota jatkettiin vielä 2015 helmikuussa toisella kuukaudella ja tällä kertaa työryhmä sai vahvistukseen video-ohjaaja Aleksi Raij’n sekä Raappanan keikoiltakin tutun DJ Leimasimen.

  Jamaikalla kirjoitettiin pääosa albumin materiaalista, äänitettiin kappaleiden pohjia paikallisilla studioilla sekä kuvattiin kolme musiikkivideota. Kahdella raidalla soittaa sekä itsenäisenä bändinä esiintyvä että mm. Max Romeon, Mighty Diamondsin, Richie Spicen ja Bushmanin kanssa soittanut ja Global Battle of The Bands 2011 – kilpailun voittaja Dubtonic Kru ja kahdella taas Raging Fyah – yhtye, joka Dubtonicin tavoin tekee keikkoja myös bändinä, mutta soittaa myös useilla maailman reggaelistat valloittaneilla hittirytmeillä. Molemmat kuuluvat Jamaikan tämän hetken kovimpaan muusikkokaartiin. Äänityksiä tehtiin sekä Dubtonic-studiolla että legendaarisella Tuff Gongilla.

  Ennen levynteon aloittamista Raappana ilmaisi toiveensa tehdä positiivisempaa musiikkia maahan, jossa siitä tuntuu olevan krooninen puute. Sinkkuina jo julkaistut, energiset Tyttöni tumma ja Helleaalto, avausraita Liian siunattu ja myös monet albumin bändiraidoista heijastelevat tätä ajatusta. Positiivisuuteen sekoittuu aina aimo tujaus Raappanan huumorintajuista elämänasennetta. Levyllä on myös tummempia ja mietteliäämpiä sävyjä – sinkkuina aiemmin ilmestyneet Muutoksii ja Elä ennenku kuolet ovat tästä hyviä esimerkkejä, samoin kuin Auroran kanssa tehty duetto Älä aprikoi, joka ottaa kantaa ulkonäköpaineisiin. Eräs levyn helmistä, tiukasti potkiva Odotukset, syntyi iltaa istuessa Kingstonin majapaikan pihalla. Bommitommin biitti syntyi nopeasti hetken inspiraatiosta samoin kuin Raappanan tekstit, jotka äänitettiin samantien läppärin mikillä mangopuun alla. Ottoon tarttui niin tuhti annos fiilistä, että levylle päätyivät lopulta nämä ensimmäiset demovokaalit. Levyllä kuuluu ajoittain ambienssinomaisena Kingstonin katujen eloisia ääniä, jotka ovat peräisin näistä pihalla äänitetyistä vokaaleista

  http://bit.ly/ennenaamunkoittooitunes
  http://bit.ly/ennenaamunkoittoospotify

  #199336

  Nimetön

  Big up Raappanana. Mukavaa saada positiivista vibaa tähän vihan täyttämään maahan. Viha vie energiaa, mutta onneksi on Rakkautta olemassa. Rakasta ja elä. Onneksi on vielä Ihmisiä, jotka liputtaa SuomiReggaen perään. Tuleeko tästä vinyyliä?

  Tumppi

  #199341

  Nimetön

  Tästä ei valitettavasti ole näillä näkymin vinyyliä tulossa.

  Vinyylin ystäville sellainen ilouutinen, että Tuuliajolla-seiskaa saa nyt Levykauppa Äxästä todella edullisesti!

  #194296

  Nimetön
  #189885

  Nimetön

  such a promoter mänes. y u put no video?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.