Ajankohtaista Foorumit Tapahtumat Dubtober Fest: ASIAN DUB FOUNDATION (UK), LEE “SCRATCH” PERRY (JAM), RED SNAPPER (UK), PEIK la 11.10.2014 Tampere, Pakkahuone/Klubi

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 3 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #36562

  Nimetön

  Tampereella koetaan lauantaina 11. lokakuuta syvän rytmimusiikin juhla. Dubtober Fest -tapahtumassa esiintyvät englantilaiset Asian Dub Foundation ja Red Snapper, jamaikalainen Lee “Scratch” Perry sekä kotimaiset Peik, Voltti Selectors ja Nuff Bazz Crew.

  Lontoossa vuonna 1993 perustettu Asian Dub Foundation sotkee erittäin sulavasti ja tanssittavasti yhteiskunnallisen kantaaottavuuden sekä rytmimusiikin eri tyylilajit. Intialais- ja pakistanilaisjuurinen yhtye syntyi nuorille suunnatussa työpajassa, ja siitä kasvoi nopeasti klubi- ja festivaalisuosikki kotimaassaan. Myös Britannian musiikkipiirit huomasivat orkesterin lahjat varhain: vuoden 1998 albumi Rafi’s Revenge oli ehdolla Mercury Prize -gaalassa vuoden parhaaksi albumiksi. Seuraava pitkäsoitto Community Music sai NME-musiikkilehdessä huippuarvion 10/10.

  Asian Dub Foundationin resepti hyviin bileisiin onkin harvinaisen toimiva: sähköisiä soittimia ja oman kulttuurinsa perinteisiä instrumentteja hyödyntävä ryhmä tuntee biitit, joilla ihmisen saa tanssimaan. Dub, ragga, jungle, rapcore, dancehall ja hip hop luovat pohjan, jonka päälle Asian Dub Foundation valmistaa kuplivan ja kiihkeän keitoksensa. Yhtyeen viimeisin levy The Signal and The Noise ilmestyi viime vuonna.

  Vuonna 1936 Jamaikalla syntynyt Lee “Scratch” Perry oli mukana synnyttämässä dub-tyylisuuntaa. Reggaen kehittäjä, tuottaja ja artisti Perry on ehtinyt 1950-luvun lopulla alkaneella urallaan työskennellä mm. Bob Marleyn, Junior Bylesin ja Mad Professorin kanssa.

  Vuonna 2003 Lee “Scratch” Perry voitti Grammy-palkinnon Jamaican E.T. -albumillaan. Vuotta myöhemmin Rolling Stone -lehti listasi jamaikalaisen kaikkien aikojen sadan merkittävimmän artistin joukkoon maailmassa. Lee “Scratch” Perry on Dubtober Festin viimeinen esiintyjä, elävä legenda, jollaisia ei Tampereella tai Suomessa liian usein koeta.

  Englantilainen Red Snapper vieraili Tampereella viimeksi vuoden 2013 Valtteri Festivalilla. Kieroa, hapokasta jazzia tiiviisti ja äärimmäisen ammattitaitoisesti työstävä instrumentaalinelikko tunnetaan musiikin uudistajana, jonka lähtökohta on yhdistää akustisia ja sähköisiä elementtejä.

  Red Snapper saa pystybassolla, rummuilla, saksofonilla, klarinetilla ja kosketinsoittimilla sekä kitaralla aikaan todella monipuolisen ja imevän soundimaailman, jossa jazz, dub ja hip hopin eri tahtilajit keskustelevat toistansa kanssa ainutlaatuisella tavalla. Red Snapper julkaisee seitsemännen pitkäsoittonsa 15. syyskuuta. Levyn nimi on Hyena.

  Dubtober Festin suomalaiset rytmiheikit ovat hämeenlinnalainen dubin ja teknon sulauttava artisti Peik sekä dj-musiikista vastaavat Nuff Bazz Crew & Voltti Selectors.

  la 11.10.2014 Pakkahuone ja Klubi, Tampere
  Dubtober Fest:

  klo 00.30 LEE “SCRATCH” PERRY (Jam),
  klo 23 ASIAN DUB FOUNDATION (UK)
  klo 22 PEIK (Fin)
  klo 21 RED SNAPPER (UK)
  dj’s by Nuff Bazz Crew & Voltti Selectors

  35/32 e (ennakko Tiketti alkaen to 28.8.2014)

  http://www.asiandubfoundation.com/
  http://www.lee-perry.com/
  http://www.redsnapperofficial.com/
  http://www.klubi.net/
  http://www.nem.fi/

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.