Ajankohtaista Foorumit Chatty Chatty BackBeat- Reggaen tarina

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 1 vuosi, 8 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #32609

  Nimetön

  P. Vuorisen kirja Back Beat taitaa olla täällä kokonaan huomioimatta, tai en ainakaan muista.

  Vuorinen kertoilee jamaikalaismusiikin taustoja tavalla, jonka vain vuosikymmeniä asiaan perehtynyt osaa. Kerronta on selkeää, luettelomaisuus loistaa poissaolollaan. Tyyli on kuin dancehallissa, iloinen ja värikäs. Uutta tietoa tulee paljon, vanhoja kerrataan ja kirjasta saa myös hyviä levyvinkkejä, jos niitä yleensä kaipaa.

  Kuvat ovat aivan omaa luokkaansa, kerrassaan loistavia ja kirjan taitosasu antaa niille hyvin tilaa. Kuvat ovat Vuorisen omia, T. Kaskelta osa, T. Piiroiselta myös ja Jutu Nyyssölältä ja loput netistä tai filmeiltä.

  Pikku huomautus; Ryszard Kapuscinskin Keisari- kirjasta on lainattu Vuorisen kirjaan Selassien hovista kertova teksti, koiranpissajuttuineen. Tähän olisi voinut lisätä huomautuksen Asfa- Wossen Asseraten kirjasta King of Kings, jossa hän toteaa (usean muun sukulaisen ohella) Kapuscinskin kirjan olevan täyttä fiktiota ja näiden pissajuttujen olevan täyttä tuubaa ja keksittyä kerrontaa. Nyt tuosta Vuorisen kirjan kohdasta jää ikävä maku, sillä sehän ei pidä paikkaansa. No, pikkujuttuja muuten loistavan kirjan kyseessä ollessa.

  Tätä kirjaa voi suositella aivan kaikille! Kuvista pitävä nauttii upeasta annista, postimerkkeilijä löytää uutaa tietoa ja kuka tahansa musiikista pitävä arvostaa varmasti raskaan nippelitiedon poissoloa.

  Pekka Vuorinen ja Pekka Eronen (julkaisija), suomireggaen suuret Pekat!

  #226157

  Nimetön

  Selkeesti paras Suomessa reggaesta kirjoitettu kirja. Lopun lähdeluettelot ja kirjasuositukset antavat mukavasti lisävinkkejä nekin.

  Kapuscinski on laitettu Puolassakin raameihin elämänkertateoksessa muutama vuosi sitten. Kirjan mukaan hän tuppasi aina tuolloin tällöin valitsemaan ehdottoman totuuden sijaan hyvän tarinan. Mutta hän eli toisaalta sellaisena aikana ja työskenteli sellaisissa maissa, joissa lähteiden tarkistaminen ei käynyt noin vain, ja kiusaus uskoa tai ainakin raportoida kaupungilla kuultua on varmaan ollut kova…

  “Kapuscinskin jutuissa fiktiota”

  #220343

  Nimetön

  Osuipa silmään tämä Hirsin kirjoitus, mukava kuulla.

  Etsin sellaista Selassie tekstiä, jossa Helinä Rautavaaralta saamani rastajulisteen keskeinen hahmo Lulu mainitaan. Oli minulla toinenkin vaihtoehto, tämä Keijo Korhosen tarina, mutta koska olen koirien ystävä jätin sen omaan arvoonsa:

  Lattialla välissämme ja pöydän alla juoksenteli vastenmielisen näköinen pieni lihava melkein karvaton koira. Keisarin lempiotus, olimme kuulleet. Hän halusi pitää koiran aina luonaan. Karjalainen oli tuskin ehtinyt suunsa avata kertoakseen terveisiä kaukaisesta Suomesta, kun piski ilman varoitusta oksensi hienolle matolle – ja kaiken huipuksi alkoi syödä lutkuttaa oksennustaan.

  Meillä suomalaisilla oli täysi työ hillitä ilmeitämme ja olla olevinamme huomaamatta mitään. Keisari ja hovimiehet eivät tietenkään kiinnittäneet pienintäkään huomiota tapahtumaan, vaikka osa koiran oksennuksesta räiskyi erään hoviherran kiiltäville kengille. Takaamme kuului kuitenkin häiritsevää hihitystä. Kolme neljä suomalaista lehtivalokuvaajaa ja journalistia oli nimittäin päässyt istuntosaliin ikuistamaan historiallisia tapahtumia.

  Oli muuten mielenkiintusta penkoa noita wanhoja aikoja, Marcus Garveyn ja Leonard Howellin tarinoita.

  Nimimerkki “Kyllä kaksi pekkaa aina yhtä muuta miestä vastaa”

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.